Arbeta på Stomkon

Projektansvarig Byggkonstrukörer till STOMKON´s kontor i Göteborg
För att vi ska lyckas med alla spännande utmaningar som är på gång behöver vi fler viktiga spelare till vårt lag. Varför vi nu söker en projektansvarig byggkonstruktör för prefabkonstruktioner vid kontoret i Göteborg.

Om rollen
Som projektansvarig konstruktör prefab kommer du att ha övergripande ansvar för tilldelade projekt som du leder och driver tillsammans med en projektgrupp om 3-5 konstruktörer. Beroende på uppdragens storlek varierar dina insatser från att genomföra större del av konstruktioner till att fungera som utpräglad projektansvarig. Du har ett nära samarbete med kunder, andra projektörer samt ledning av personal varför du måste vara en relationsskapare och god kommunikatör. Gentemot dina medarbetare förväntas du kommunicera mål samt leda och följa upp projekten. I samråd med kontorschefen ansvarar du för teknik, resurs, ekonomi och tider i projekten.

Om dig
Vi söker dig som är civilingenjör eller högskoleingenjör med inriktning bygg eller konstruktion. Du har minst 5 års erfarenhet av Prefab projektering. Har du dessutom erfarenhet från allmän K konstruktioner är det meriterande. Du har en god förståelse för arbetet bakom framtagandet av Prefab handlingar. Du kan arbeta självständigt i Auto Cad samt 3D projektering i t.ex. Impact/Revit /Tekla. I ditt arbete är du noggrann, har ett problemlösande förhållningssätt och du trivs med att arbeta mot deadlines. För att bli framgångsrik hos oss är du nyfiken, drivande och strukturerad. Tjänsten innebär en kombination av att arbeta självständigt och leda grupp vilket du bör trivas med. Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering i Göteborg. Resor inom Sverige kan förekomma.

Välkommen med din ansökan idag
Din ansökan i form av ett CV, märkt ” Projektansvarig konstruktör-Göteborg” skickas till terje.klovland@stomkon.se. Urval samt intervjuer sker löpande. Ansök senast 2020-08-31. Har du frågor är du välkommen att kontakta VD Terje Klovland 021157801 eller Kontorschef Klas Nordin 031 712 39 61.

Med anledning av GDPR, ber vi dig utesluta de sista fyra siffrorna i ditt personnummer samt eventuella referenskontakter i din ansökan och CV.


Vi söker nya medarbetare till vårt kontor i Solna

För att vi ska lyckas med alla spännande utmaningar som är på gång behöver vi fler viktiga spelare till vårt lag. Varför vi nu söker byggkonstruktörer till vårt nya kontor i Solna.

Om rollen
Som konstruktör arbetar du i hela byggprocessen från tidiga skeden med systemlösningar och fram till och med bygghandlingsprojektering. Ditt fokus kommer att vara att ta fram ritningar för specifika projekt och vi ser gärna att du är självgående beträffande ritande och modulering. Vi arbetar tillsammans, i små projektgrupper, för att kunna lämna handlingar med hög kvalitet och i rätt tid. Grupperna hanterar ofta flera projekt i olika skeden för att säkerställa en jämn arbetsbelastning.

Om dig Vi söker dig som är civilingenjör eller högskoleingenjör med inriktning bygg eller konstruktion. Du har minst 3 års erfarenhet av projektering inom allmän konstruktion, har du dessutom erfarenhet från konstruktionsberäkningar är det meriterande. Du har en god förståelse för arbetet bakom framtagandet av ritningar och handlingar. Du kan arbeta självständigt i Auto Cad samt 3D projektering i Revit /Tekla.

I ditt arbete är du noggrann, har ett problemlösande förhållningssätt och du trivs med att arbeta mot deadlines. För att bli framgångsrik hos oss är du nyfiken, drivande och strukturerad. Tjänsten innebär en kombination av att arbeta självständigt och i grupp vilket du bör trivas med

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering i Solna. Resor kan förekomma och då främst inom Mälardalen.

Ansök idag Din ansökan i form av ett CV, märkt ” Konstruktör Solna” skickas till terje.klovland@stomkon.se Urval samt intervjuer sker löpande. Ansök senast 2020-06-08. Har du frågor är du välkommen att kontakta Vd Terje Klovland 021-157801

I din ansökan och CV, med anledning av den nya dataskyddsförordningen GDPR, ber vi dig utesluta de sista fyra siffrorna i ditt personnummer samt eventuella referenskontakter


Stomkon Malmö söker handläggande byggnadskonstruktör!

Jobbeskrivning

På Stomkon jobbar vi med att bygga morgondagens samhälle med hjälp av motiverade medarbetare med varierande åldrar, kompetenser och bakgrunder. Stomkons styrka är att kunna erbjuda en totalprojektering från grundläggning, via olika typer av stommar som platsgjutna betongstommar, helprefab. betongstommar, skalbetongväggar och plattbärlag, stålstommar, trästommar och murade stommar m.m. Men även alla typer av stomkompletteringar som behövs för en komplett projektering av t.ex. vårdbyggnader, flerbostadshus, skolor, badanläggningar, industrier mm.

Vi utför idag med stolthet små och stora uppdrag i hela Sverige och Norge.

I augusti 2017 öppnades Stomkons kontor i Malmö. Kontoret ligger i helt nya lokaler intill Malmömässan i Hyllie. Då vi befinner oss i en expansiv fas söker vi nu flera duktiga byggnadskonstruktörer som ska arbeta med projektering. Vi söker dig som vill komma vidare i din utveckling, gillar att ta egna initiativ, och vill prova på något nytt.

Din kommande roll

Vi erbjuder ett varierande arbete där du får arbeta med såväl stora som små projekt och på samma sätt med alla olika typer av uppdragsgivare. Projekteringsarbetet utförs individuellt men ofta i team på två till tre personer och ofta drivs flera projektuppdrag parallellt med en tydlig deadline. Som konstruktör utför du en del av projekteringsarbetet t.ex. stomsystemanalyser, dimensioneringsarbete, framtagande av ritningar och granskning av handlingar. Du säkerställer att efterfrågad kvalitet uppnås och leveranstider hålls samt att våra verktyg används på rätt sätt. Arbetet sker i nära samarbete med andra aktörer och innebär mycket kontakter med externa parter t.ex. beställare och andra projektörer. Deltagande vid projekteringsmöten och arbetsplatsbesök förekommer. Vi ser att du blir en medlem i ett av dessa team och successivt får ta större ansvar. Du erbjuds mycket goda möjligheter att utvecklas och växa i din yrkesroll. Samt ett aktivt deltagande i utvecklingen av kontoret.

Profil

Vi söker därför dig som har en civilingenjörsutbildning inom samhällsbyggnad eller har en högskole-/universitetsexamen inom byggnadskonstruktion. Vi ser gärna att du har några års erfarenhet ca. 3-5 år. Utöver din akademiska bakgrund har du goda kunskaper i Revit, lätt för att uttrycka dig i tal och skrift och har en god samarbetsförmåga med såväl kunder som kollegor och ett starkt intresse för att arbeta med husprojektering.

Egenskaper

I ditt arbete är du noggrann, har ett problemlösande förhållningssätt och trivs med att arbeta mot deadlines. Du tar ansvar för att dina leveranser är av hög kvalitet och att vi tillsammans når företagets och våra kunders mål. För att utvecklas hos oss bör du vara självgående och strukturerad men vi värderar också att du gärna delar med dig av dina kunskaper. Vi ser det som en självklarhet att du som söker har ett stort intresse för ny teknik och nya arbetssätt.

Kompetenskrav

  • Civilingenjör/högskoleingenjör (inom Samhällsbyggande, byggnadskonstruktion eller liknande).
  • 3-5 års erfarenhet av byggprojektering.
  • Bred kunskap om byggkonstruktion
  • Autocad/Revit/StruSoft-beräkningsprogram
  • Eurokod (Stål och betong)

Meriterande

  • MathCad

Intresserad av att veta mer kontakta:

Vi rekryterar löpande så skicka gärna din ansökan med CV och ett personligt brev redan idag.