Byggnadskonstruktör/Byggnadsingenjör sökes till Stomkons nya kontor i Malmö

januari 10th, 2018 av stomkon

Jobbeskrivning
På Stomkon jobbar vi med att bygga morgondagens samhälle med hjälp av motiverade medarbetare med varierande åldrar, kompetenser och bakgrunder.
Stomkons styrka är att kunna erbjuda en totalprojektering från grundläggning, via olika typer av stommar som platsgjutna betongstommar, helprefab. betongstommar, skalbetongväggar och plattbärlag, stålstommar, trästommar och murade stommar m.m. Men även alla typer av stomkompletteringar som behövs för en komplett projektering av t.ex. vårdbyggnader, flerbostadshus, skolor, badanläggningar, industrier mm.
Vi utför idag med stolthet små och stora uppdrag i hela Sverige och Norge.

I augusti öppnades Stomkons fjärde kontor i Malmö. Kontoret ligger i helt nya lokaler intill Malmömässan i Hyllie. Då vi befinner oss i en expansiv fas söker vi nu flera duktiga byggnadskonstruktörer som ska arbeta med projektering. Vi söker dig som vill komma vidare i din utveckling, gillar att ta egna initiativ, och vill prova på något nytt.

Din kommande roll
Vi erbjuder ett varierande arbete där du får arbeta med såväl stora som små projekt och på samma sätt med alla olika typer av uppdragsgivare. Projekteringsarbetet utförs individuellt men ofta i team på två till tre personer och ofta drivs flera projektuppdrag parallellt med en tydlig deadline. Som konstruktör utför du en del av projekteringsarbetet t.ex. stomsystemanalyser, dimensioneringsarbete, framtagande av ritningar och granskning av handlingar. Du säkerställer att efterfrågad kvalitet uppnås och leveranstider hålls samt att våra verktyg används på rätt sätt. Arbetet sker i nära samarbete med andra aktörer och innebär mycket kontakter med externa parter t.ex. beställare och andra projektörer. Deltagande vid projekteringsmöten och arbetsplatsbesök förekommer.
Vi ser att du blir en medlem i ett av dessa team och successivt får ta större ansvar. Du erbjuds mycket goda möjligheter att utvecklas och växa i din yrkesroll. Samt ett aktivt deltagande i utvecklingen av det nya kontoret.

Profil
Vi söker därför dig som har en civilingenjörsutbildning inom samhällsbyggnad eller har en högskole-/universitetsexamen inom byggnadskonstruktion. Du kan vara nyutexaminerad men vi ser gärna att du har några års erfarenhet. Utöver din akademiska bakgrund har du goda kunskaper i Revit, lätt för att uttrycka dig i tal och skrift och har en god samarbetsförmåga med såväl kunder som kollegor och ett starkt intresse för att arbeta med husprojektering.

Egenskaper
I ditt arbete är du noggrann, har ett problemlösande förhållningssätt och trivs med att arbeta mot deadlines. Du tar ansvar för att dina leveranser är av hög kvalitet och att vi tillsammans når företagets och våra kunders mål. För att utvecklas hos oss bör du vara självgående och strukturerad men vi värderar också att du gärna delar med dig av dina kunskaper. Vi ser det som en självklarhet att du som söker har ett stort intresse för ny teknik och nya arbetssätt.

Kompetenskrav
Civilingenjör/högskoleingenjör (inom Samhällsbyggande, byggnadskonstruktion eller liknande).
2-4 års erfarenhet av byggprojektering, nyutexaminerad godtas också.
Bred kunskap om byggkonstruktion
Autocad/Revit/StruSoft-beräkningsprogram
Eurokod (Stål och betong)

Meriterande
MathCad

Intresserad av att veta mer kontakta:
Karli Oghana: 040-644 64 01 karli.oghana@stomkon.se
Vi rekryterar löpande så skicka gärna din ansökan med CV och ett personligt brev redan idag.


God Jul och Gott Nytt År!

december 20th, 2017 av stomkon

Vi på Stomkon vill tacka för ett gott samarbete under året och hoppas på ett minst lika bra 2018.


Stomkon stängt under vecka 52

december 20th, 2017 av stomkon

Vecka 52 är vi på Stomkon jullediga, detta innebär att telefonväxeln är stängd. Vecka 1 kommer kontoren åter vara bemannade


Kick-Off

oktober 9th, 2017 av stomkon

Torsdag 12/10 – fredag 13/10 är personalen på Stomkon på Kick-Off. Vi är åter på plats igen måndag 16/10.


Telefoniomläggning

september 11th, 2017 av stomkon

Tisdag 12/9 kommer vårat telefonisystem att göras om.
Det kan komma att störa telefonerna med en del avbrott under dagen.
Ni kan även maila den ni söker med att ange förnman.efternam@stomkon.se


Nya medarbetare

augusti 24th, 2017 av stomkon

Vi hälsar våra nya medarbetare välkomna till oss på Stomkon i Västerås
Madeleine Eriksson, Linus Andersson, Leno Toma, Samuel Karlsson, Ahmedh Al-Husseiny och Ivica Miletic


Nytt kontor i Malmö

augusti 24th, 2017 av stomkon

I augusti öppnade vi vårat nya kontor i Malmö där vi finns på Hyllie Boulevard 10, vån 1.
Vi hälsar också vår nya kollega Alexander Schimmer Molin välkommen till kontoret.


Semesterstängt på Stomkon

juni 26th, 2017 av stomkon

Nu kryper semestern sig allt närmare och under veckorna 28-30 kommer kontoren i Västerås och Göteborg att hålla stängt. Detta innebär även att telefonväxeln är urkopplad under de veckorna. Så vecka 31 kommer kontoren åter att vara bemannade. Vi önskar alla en glad sommar och hoppas på lite sol och värme!


Telefonväxeln är stängd 26/5

maj 23rd, 2017 av stomkon

På fredag 26/5 är telefonväxeln stängd. Åter öppen måndag 29/5.


Vi söker Allmän- och Prefabkonstuktörer med resultatfokus

februari 6th, 2017 av stomkon

STOMKON befinner sig i ett spännande utvecklingsskede och står inför en fortsatt offensiv expansion. Vi växer och har vunnit många prestigefulla projekt. Därför har vi nu behov av att rekrytera fler konstruktörer såväl inom Allmän konstruktion som Prefab konstruktion.

Vi söker ett flertal nya medarbetare till våra kontor i Västerås, Enköping, Göteborg och Malmö som vill fortsätta utvecklas med oss.

Om dig
Du har minst två års erfarenhet av byggkonstruktion inom Allmän konstruktion eller Prefab konstruktion. Din utbildningsbakgrund är högskoleingenjör eller byggnadsingenjör med inriktning på konstruktion. Du är engagerad med en stor personlig drivkraft där kundens behov och förväntningar står i centrum. Genom din kommunikativa förmåga skapar du förtroende hos såväl kunder som kollegor. Personliga egenskaper vi värdesätter högt är att du är mål- och resultatinriktad, prestigelös och initiativrik. Du har ett strukturerat arbetssätt och är van att fatta beslut samt prioritera.

Om tjänsten

Som konstruktör hos STOMKON har du en nyckelroll. Du tar fram konstruktionsberäkningar, specifikationer, tillverknings- och montageritningar för specifika projekt. Vidare utarbetar du dokument och ritningar så att de följer kundens kvalitet- och miljösystem samt gällande normer och regler. Du ser till att tekniska lösningar följer standarder och är kostnadseffektiva. Du rapporterar till projektansvarig.

Så här söker du Din ansökan i form av ett personligt brev med CV, märkt ”Allmän Konstruktör” eller ”Prefab konstruktör” skickas till dennis.cederholm@stomkon.se. Har du frågor angående tjänsten är du välkommen att kontakta Dennis Cederholm på telefon  070-425 69 03.  
Intervjuer kommer att ske löpande och därför önskar vi att få din ansökan så snart som möjligt, dock senast den sista februari.