Semesterstängt på Stomkon

juni 26th, 2017 av stomkon

Nu kryper semestern sig allt närmare och under veckorna 28-30 kommer kontoren i Västerås och Göteborg att hålla stängt. Detta innebär även att telefonväxeln är urkopplad under de veckorna. Så vecka 31 kommer kontoren åter att vara bemannade. Vi önskar alla en glad sommar och hoppas på lite sol och värme!


Telefonväxeln är stängd 26/5

maj 23rd, 2017 av stomkon

På fredag 26/5 är telefonväxeln stängd. Åter öppen måndag 29/5.


Vi söker Allmän- och Prefabkonstuktörer med resultatfokus

februari 6th, 2017 av stomkon

STOMKON befinner sig i ett spännande utvecklingsskede och står inför en fortsatt offensiv expansion. Vi växer och har vunnit många prestigefulla projekt. Därför har vi nu behov av att rekrytera fler konstruktörer såväl inom Allmän konstruktion som Prefab konstruktion.

Vi söker ett flertal nya medarbetare till våra kontor i Västerås, Enköping, Göteborg och Malmö som vill fortsätta utvecklas med oss.

Om dig
Du har minst två års erfarenhet av byggkonstruktion inom Allmän konstruktion eller Prefab konstruktion. Din utbildningsbakgrund är högskoleingenjör eller byggnadsingenjör med inriktning på konstruktion. Du är engagerad med en stor personlig drivkraft där kundens behov och förväntningar står i centrum. Genom din kommunikativa förmåga skapar du förtroende hos såväl kunder som kollegor. Personliga egenskaper vi värdesätter högt är att du är mål- och resultatinriktad, prestigelös och initiativrik. Du har ett strukturerat arbetssätt och är van att fatta beslut samt prioritera.

Om tjänsten

Som konstruktör hos STOMKON har du en nyckelroll. Du tar fram konstruktionsberäkningar, specifikationer, tillverknings- och montageritningar för specifika projekt. Vidare utarbetar du dokument och ritningar så att de följer kundens kvalitet- och miljösystem samt gällande normer och regler. Du ser till att tekniska lösningar följer standarder och är kostnadseffektiva. Du rapporterar till projektansvarig.

Så här söker du Din ansökan i form av ett personligt brev med CV, märkt ”Allmän Konstruktör” eller ”Prefab konstruktör” skickas till dennis.cederholm@stomkon.se. Har du frågor angående tjänsten är du välkommen att kontakta Dennis Cederholm på telefon  070-425 69 03.  
Intervjuer kommer att ske löpande och därför önskar vi att få din ansökan så snart som möjligt, dock senast den sista februari.


Nytt kontor i Enköping

januari 27th, 2017 av stomkon

Den 1:a mars 2017 öppnar vi nytt kontor i Enköping.
Vi kommer att finnas på Ågatan 15 B.


God Jul & Gott Nytt År

december 19th, 2016 av stomkon

God Jul & Gott Nytt År!
Vi på Stomkon vill tacka för ett gott samarbete under året och hoppas på
ett minst lika bra 2017.


Stomkon stängt under vecka 52

december 15th, 2016 av stomkon

Vecka 52 är vi på Stomkon jullediga. Detta innebär att telefonväxeln kommer att vara stängd i Västerås och Göteborg. Vecka 1 kommer kontoren åter vara bemannade.


Projektansvarig Byggkonstruktör

december 1st, 2016 av stomkon

Projektansvarig Byggkonstruktör

STOMKON befinner sig i ett spännande utvecklingsskede och står inför en fortsatt offensiv expansion. Vi söker nu en engagerad Projektansvarig Byggkonstruktör till kontoret i Göteborg.

ANSVARSOMRÅDEN & ARBETSUPPGIFTER
Som projektansvarig konstruktör kommer du att ha övergripande ansvar för tilldelade projekt som du leder och driver tillsammans med en projektgrupp om 3-5 konstruktörer. Beroende på uppdragens storlek varierar dina insatser från att genomföra del av konstruktioner till att fungera som utpräglad projektansvarig. Du har ett nära samarbete med kunder, andra projektörer samt ledning av personal varför du måste vara en relationsskapare och god kommunikatör. Gentemot dina medarbetare förväntas du kommunicera mål samt leda och följa upp projekten. I samråd med Controller ansvarar du för teknik, resurs, ekonomi och tider i projekten. I denna roll direktrapporterar du till ledningens representant.
VEM ÄR DU?
Vi söker dig som är Civil eller Högskoleingenjör med inriktning på konstruktion samt minst 5 års erfarenhet av allmänt konstruktionsarbete. Det är inget krav, men meriterande om du har erfarenhet från Prefab Projektering samt arbetat som uppdragsledare eller handläggare. Du har ett affärsmässigt förhållningssätt och du är strukturerad och har även god planeringsförmåga. Vidare har du ett starkt personligt engagemang och du kommunicerar med enkelhet och prestigelöshet. Målet är att alltid överträffa kundernas förväntningar och skapa förtroende.

VI ERBJUDER
Du får ett spännande och utvecklande uppdrag i ett framgångsrikt och stabilt företag med en öppen och inspirerande arbetsmiljö, med korta beslutsvägar där varje där varje medarbetare har ett tydligt ansvar med stor frihet inom respektive område. Företagets motiverade medarbetare med varierande ålder, kompetens och bakgrund gör att vi kan erbjuda våra kunder hög kompetens, kvalitet och kapacitet. Tjänsten är placerad i Göteborg och du rapporterar till ledningens representant. Anställningen är en heltids tillsvidareanställning.
ANSÖKAN
I denna rekrytering samarbetar vi med Valona Talent Management. Din ansökan i form av ett personligt brev med CV, märkt ”STOMKON Projektansvarig” skickas till cv@valona.se. Har du frågor, kontakta Suzanne Vishaj Falk på 070 594 10 36. Urvalsprocessen kommer att ske löpande så varmt välkommen med din ansökan så snart som möjligt, dock senast 9 januari 2017.


Nya medarbetare

september 6th, 2016 av stomkon

Vi hälsar våra nya medarbetare välkomna till oss på Stomkon.
Glajol som är stationerad i Göteborg.
Jenni, Fadi, Husein, Mohammadreza, Mojdeh, Johan och Mari som
är stationerade i Västerås.
Vi tackar Stefanie, Banipal och Joacim för tiden hos oss och önskar
dem lycka till.


Nytt kontor i Göteborg

september 6th, 2016 av stomkon

Vi har vuxit ur kontoret och det är nu klart med nya lokaler i Göteborg.
Den 1:a december 2016 flyttar vi till ett större kontor på Packhusplatsen 2.


Stomkon satsar vidare, Vi söker Kontors- och Projektansvarig konstruktör till vår etablering i Malmö!

december 16th, 2015 av stomkon

Nu är det dags att etablera oss i Malmö! För denna satsning söker vi därför en erfaren konstruktör med vana att handlägga och leda projekt. Dina arbetsuppgifter kommer att innebära att du ansvarar för kontorets dagliga drift samt arbetar som projektansvarig konstruktör.

Vi tänker oss att du tillsammans med oss kommer att vara delaktig i rekryteringen av övrig personal samt utformningen av vårt nya kontor.

Vi ser framför oss att du är en person med minst 10 års erfarenhet från allmänkonstruktionsarbete. Har du dessutom kännedom om hur prefabprojektering utförs är det en bonus då vår affärsidé är att erbjuda kunden en helhetslösning när det gäller dennes behov av konstruktionstjänster.

Vi åtar oss all projektering i projektkedjan. Från inledande utredningar i programskedet via System- och bygghandlingar till detaljprojektering av platsbyggda respektive prefabricerade stommar och tillhörande stomkomplettering.

Vi utför redan i dag runt om i Skåne projekt för beställare som PEAB, JM, NCC, Abetong och SBE med flera.

Stomkon bildades 1998 i Västerås och finns sedan 2008 även i Göteborg. För närvarande är vi ett 50-tal medarbetare fördelat på de båda kontoren.

Sedan starten har vi vuxit organiskt med ett genomsnitt på 16 procent årligen. Vi arbetar nu efter en plan där ambitionen är att vara ett 70-tal medarbetare år 2019. Där är Malmö nästa steg för att täcka upp de områden av Sverige där vi är verksamma.

Är du intresserad av oss och vår satsning, vill du bli vår kontors- och projektansvarige i Malmö och tillsammans med oss bygga upp något nytt från grunden? Tveka inte att höra av dig till oss! Sänd in din ansökan senast den 29/1.

Om du har några frågor eller funderingar kontakta gärna vår personalchef Dennis Cederholm på telefon 070-4256903, 021-157803 eller maila till dennis.cederholm@stomkon.se. Post- och besöksadressen är Stomkonstruktioner i Västerås AB, Kopparbergsvägen 6, 722 13 Västerås.